fbpx
Kerk van Notre Dame del'Assomption
_VOIR_LA_FICHE_

Kerk van Notre Dame del'Assomption

Omschrijvingen

De kerk in Samoëns, gevuld met voorbeelden van het werk van de lokale steenhouwers ', symbool voor het dorp.

Zodra de collegiale kerk van het bisdom van Genève, de kerk die we vandaag zien is gebouwd op de ruïnes van de kerk gesloopt in 1476 tijdens de invasie van het leger van Bern. Dat alles lijkt van de oorspronkelijke kerk te blijven, is het onderste gedeelte van de 13e-eeuwse westbouw en de 15e-eeuwse St. Claude's Chapel. De bouw werd pas voltooid in 1555 (veranda, noordendoorgang) en het werd gevolgd door de bouw van het koor (1605), het zuiden gangpad (1621) en de sacristie (1840).
De bouwwerkzaamheden en de decoratieve elementen werden gedaan door steenhouwers van Samoëns, die in heel Savoie en Frankrijk beroemd waren. In feite, Vauban, Voltaire en Napoleon alle opdracht hen voor een reeks van het werk. De bouwers van de Giffre Valley hebben herinneringen aan hun expertise in de kerk verlaten.
In 1917, Marie-Louise Cognacq-Jay, die La Samaritaine warenhuis begon in Parijs, ingestemd met de renovatie van het interieur van de kerk in het dorp te financieren, waar ze werd geboren en het was ingericht in de modieuze stijl van de dag, met behulp van neo-gotische pleisterwerk.
Wanneer de versterkte pleisterwerk werd ouderwets op zijn beurt, was meer algemene renovaties uitgevoerd tussen 1978 en 1982, vandaar de moderne uitstraling van de kerk van vandaag.

Contact

74340 Samoëns

telefoon : 04 50 34 40 28

Breedte : 46.083471

Lengte : 6.726422

Zie ook
De steenhouwers

Datum

Samoens gebruikt om wereldberoemd om zijn steenhouwers, die hun know-how tot bouwplaatsen over de hele planeet geëxporteerd worden.

Alpine botanische tuin Jaÿsinia

Datum

Dit alpine botanische tuin werd opgericht in 1906 door Marie-Louise Cognacq-jay die La Samaritaine warenhuis opgericht in Parijs. Het is...